Wat is Leerkinderentalen.nl?

Met Leerkinderentalen kunnen peuters en kleuters 180 woorden per aangeboden taal leren. Leerkinderentalen is een woordenschatspel waarmee jonge kinderen zowel Nederlands, Engels, Spaans, Pools als Esperanto kunnen oefenen. Met een beetje hulp van een volwassene kunnen ze al gauw zelfstandig oefenen, spelend leren eigenlijk.

Leerkinderentalen is speels

De app is een visueel en auditief hulpmiddel. Het visuele aspect is divers. Kinderen vergroten hun woordenschat via Talen leren met Emma door spelletjes als Memory en Quiz.

Probeer de app gratis uit!

Ontvang een gratis exemplaar van de Pro Editie en ontdek de vele voordelen van onze app.

Wat zeggen logopedisten?

Wendelien van Rhee

“Deze app is een prachtig middel voor ouders en professionals om het taalaanbod aan kinderen in meerdere talen te verrijken.”

Barbara Vriens

“De app is een echte aandachtstrekker, hij houdt de aandacht van kinderen gemakkelijk vast”

Probeer onze apps gratis uit!

Als logopediepraktijk heeft u de mogelijkheid onze apps gratis uit te proberen. Deze Gratis Editie heeft beperktere mogelijkheden dan de Pro Editie. Kies een app en bekijk de mogelijkheden.

Voor welke behandeling van kinderen is de app geschikt?

In Nederlandse logopediepraktijken is de app geschikt voor kinderen met zowel een normale ontwikkeling als voor kinderen met taalontwikkelingsproblemen of een kleine woordenschat.

Kinderen met een normale ontwikkeling

Kinderen die zich normaal ontwikkelen omdat hij alleen visueel en auditief is. De app is al goed te gebruiken door kinderen met een mentale leeftijd van 2 á 3+.

Kinderen met taalontwikkelingsproblemen

Voor kinderen die problemen hebben met hun taalontwikkeling is de app uitermate geschikt om hun woordenschat spelenderwijs uit te breiden.

Kinderen met een kleine woordenschat

Ook kinderen die nog geen Nederlands spreken of nog een zeer kleine woordenschat hebben, breiden die lekker snel uit met de app. Denk aan kinderen van expats, vluchtelingen, asielzoekers of kinderen uit een taalarm gezin.

Kinderen met een geestelijke beperking

Sommige kinderen met het syndroom van Down vinden de app erg leuk om mee te spelen. Ze houden van de mogelijkheid om veel te kunnen herhalen. Ook dat is een effect van Talen leren met Emma.

Vergroot het effect van de logopedische behandeling met leerkinderentalen

Logopedisten hebben slechts een beperkt aantal sessies van 25 minuten om kinderen met taalproblemen te helpen. Daarom is het nuttig dat kinderen thuis zelf woordjes kunnen leren met Emma. Immers hoe groter de Nederlandse woordenschat, hoe meer zij van de oefeningen tijdens de logopediebehandelingen kunnen profiteren.

De app ondersteunt behandelingen van articulatie uitstekend omdat de woorden rustig uitgesproken worden en er als het ware een ‘auditief bombardement’ plaatsvindt.

Wat blijkt ook? Niet-Nederlands sprekende ouders leren en corrigeren hun eigen uitspraak met behulp van de app. Altijd meegenomen!

Waarom is de meertaligheid van de app extra handig?

In de logopediepraktijk komen ook ouders die geen Nederlands spreken, maar een andere moedertaal hebben. Wanneer met hulp van ouders via meertalig onderzoek een diagnose is gesteld, kan de app eraan bijdragen de behandeling in de moedertaal op gang te brengen.

Oorsprong woorden in de app

De woorden van de Nederlandstalige versie zijn afkomstig uit de Basiswoordenlijst Amsterdamse Kleuters (BAK-lijsten). Deze lijst wordt wel gezien als fundament om de woordenschat op te bouwen. Automatisch worden deze woorden ook in de lijst van de andere talen opgenomen. De app vormt een prima basis voor het eerste contact met een taal.

Probeer de app gratis uit!

Ontvang een gratis exemplaar van de Pro Editie en ontdek de vele voordelen van onze app.

Taaltoets

Sterke punten van Leerkinderentalen

  • Uitmuntende uitspraak, want ingesproken door native speakers
  • Uitstekend vertaald door professionele vertalers
  • Speels en daardoor stimulerend
  • Meertalig
  • Betaalbaar
  • Met een tablet makkelijk toegankelijk
  • Resultaten worden automatisch bijgehouden

Binnenkort: volg de voortgang

Binnenkort is er een speciaal portaal voor logopedisten beschikbaar. Het portaal krijgt de volgende mogelijkheden:

  • Voor een vast bedrag per maand 10 kinderen de Pro Editie van de app laten gebruiken
  • Bekijk per kind de uitgevoerde activiteiten en toetsuitslagen
  • Kinderen eenvoudig toegang geven, zonder in-app aankoop

€ 1995 per maand
(voor 10 kinderen, € 1,50 per extra kind per maand)

Toetsresultaten

Begin nu met kinderen nóg beter te helpen!

Ervaar zelf de vele voordelen die onze app logopedisten biedt!

Download de app   Instructies voor ouders

De instructies voor ouders kunnen worden uitgeprint en worden meegegeven zodat ouders thuis de app kunnen installeren.