App Talen leren met Emma in de kleuterklas
Steeds meer kleuterklassen hebben er mee te maken: anderstalige kinderen die bijna geen Nederlands spreken.
De app Talen leren met Emma helpt deze kinderen voortvarend hun woordenschat op te bouwen. Met leuke spelletjes kunnen ze grotendeels zelfstandig de woorden van het huidige thema in de klas oefenen. Thuis oefenen de kinderen verder op de tablet of telefoon van het gezin met dezelfde app. Via het portaal hebben leerkracht, begeleider en remedial teacher inzicht in het gebruik van de app en kunnen zij de woordenschatontwikkeling van het kind volgen.
Woordenschat-app voor kleuters
Talen leren met Emma is een gevarieerd woordenschatspel waarmee peuters en kleuters 500 woorden in wel 8 verschillende talen kunnen leren. Om te beginnen natuurlijk het Nederlands, wat voor kinderen met een taalachterstand een uitkomst is.
Via een schoolaccount op het portaal stellen scholen de app beschikbaar aan de kinderen op de tablets en telefoons thuis. Begeleiders van school volgen via het portaal wat de kinderen geleerd hebben. Wat in de kleuterklas wordt geleerd, kan op de tablet thuis verder geoefend worden.
Gratis handleiding voor leerkrachten
Talen leren met Emma in de klas: hoe doe ik dat?
We bieden graag didactische handvatten om jouw leerlingen met Emma talen te leren!
Ontvang nu de gratis Didactische handleiding voor leerkrachten.
Vul je gegevens in en ontvang de handleiding gratis in je inbox.
Gerenommeerde organisatie geeft 5 sterren
De Educational App Store beoordeelt met een team van ervaren professionals digitale leermiddelen. Onze app heeft de hoogste score ontvangen en daar zijn we natuurlijk trots op!
De conclusie van hun beoordeling:
“Het is een buitengewoon goed gepresenteerde app met hoogwaardige visuele en audiofuncties die niet alleen in leuk is om te gebruiken, maar ook de emotionele en cognitieve ontwikkeling van uw kind zullen ondersteunen.“
Wie is enthousiast over Talen leren met Emma?!
Meester Sander evalueerde de app uitgebreid, zelfs met een video. Bekijk zijn evaluatie.
Hij gebruikt in zijn lessen de Engelse app. Dat is extra interessant aan het ontwerp van Leerkinderentalen: je kunt je kinderen met meerdere talen laten kennismaken.
Zelf ook al enthousiast geworden?
Beoordelingen van onze app
Sander gebruikt de apps in de klas en heeft er een review over geschreven.
“Eenvoudig te bedienen, kinderen krijgen positieve feedback, duidelijke stemmen en veel verschillende woorden. Wanneer je jonge kinderen een nieuwe taal wil leren, raad ik deze app zeker aan!”
Eline gebruikt de app om kinderen van migranten de beginselen van het Nederlands te leren.
“Ik ben vooral aan het werk met NT2-leerlingen en daaronder vallen ook kinderen die nog helemaal geen Nederlands kunnen. Met name voor kleuters, werkt het dus super!”
Eveline gebruikt de app in de klas, en heeft een review van onze app geschreven.
“Ik vind dit een prettige app om mee te werken om kleuters Engels te leren. De thema’s die gekozen zijn spreken erg aan bij kleuters.”
Mandy heeft een evaluatie geschreven van onze app in het COS-magazine.
“De feedback die de leerling krijgt in alle spelletjes is duidelijk. De leerling krijgt leuke opmerkingen als hij/zij iets goed doet. Ook is duidelijk te zien wanneer er een fout is gemaakt. Ze kunnen hierdoor zelf ervaren of ze goed bezig zijn.”
Het belang van Leerkinderentalen voor de Viertakt van Verhallen
Volgens Verhallen over de Viertakt, leren vooral kinderen in groep 3 veel nieuwe woorden. Die woorden leren ze het gemakkelijkst als ze aansluiten bij een context die kinderen al kennen. Een te geringe woordenschat kan leiden tot slechtere rekenvaardigheden en tot problemen met het onthouden van nieuwe woorden. De app Leerkinderentalen kan helpen om die achterstand in woordenschat bij kleuters in te halen. De app leert immers 400 woorden uit de BAK-lijst. De app als ondersteuning voor de ‘viertaktmotor’ van Verhallen:
- Takt 1. voorbewerken
- Takt 2. semantiseren
- Takt 3. consolideren
- Takt 4. controleren
De app controleert automatisch de antwoorden van de kleuters en houdt bij wat ze al kennen. De feedback aan kinderen is in hun moedertaal. Poolse kinderen die Nederlands leren, zien de feedback in het Pools, wat voor hun ouders gemakkelijk is.
Kleuters met een zorgarrangement leren ook met Leerkinderentalen
Kinderen met het syndroom van Down of andere verstandelijke beperkingen kunnen het erg plezierig vinden om met de app te spelen: “Onze zoon met een verstandelijke beperking leert hier er veel van. Zijn woordenschat is erg uitgebreid.” (anoniem).
Het is de moeite waard om als leerkracht de kleuters met een (verstandelijke) beperking de app uit te laten proberen!
De app in de praktijk
Tips om de app in de praktijk in te zetten:
Bij kinderen die met een taalachterstand op school binnenkomen.
Voor kinderen die vanuit het buitenland verhuisd zijn naar Nederland en die Nederlands als tweede taal gaan leren.
Klassikaal op het Digibord, bijvoorbeeld bij de introductie van een nieuw thema.
-
Extra uitdaging: kinderen die uitdaging nodig hebben, kunnen met de app in een vreemde taal hun woordenschat opbouwen, zoals bijvoorbeeld het Engels, Duits, Spaans, Esperanto of het Pools.
Bij kinderen thuis: ouders kunnen de app op hun telefoon of tablet heel gemakkelijk installeren en kinderen thuis verder laten oefenen.
Sterke punten van Leerkinderentalen
- Uitmuntende uitspraak, want ingesproken door native speakers
- Uitstekend vertaald door professionele vertalers
- Speels en daardoor stimulerend
- Meertalig
- Betaalbaar
- Met een tablet makkelijk toegankelijk
- Resultaten worden automatisch bijgehouden
Begin nu met kinderen nóg beter te helpen!
Ervaar zelf de vele voordelen die onze app in de klas biedt!
Nieuw: help kinderen thuis met hun woordenschat
Met ons portaal voor leerkrachten en begeleiders bouwen kinderen thuis verder aan hun woordenschat, ook als hun ouders de taal niet spreken! Mogelijkheden van het portaal:
- Voor een vast bedrag per maand kinderen toegang geven tot de volledige app.
- Geen in-app aankoop nodig voor de ouders of begeleiders.
- Volg per kind de uitgevoerde activiteiten en toetsuitslagen.