Geheugenspelletje

Over Leerkinderentalen.nl

Leerkinderentalen.nl maakt apps om peuters en kleuters talen te leren. Doelen die wij willen verwezelijken zijn: kinderen van jongs af aan meertalig opvoeden en het van jongsafaan voorkomen van taalachterstanden.

Geschiedenis

Leerkinderentalen is opgericht in oktober 2014. Oprichter Kees van Dieren heeft 4 jonge kinderen, die via school pas op 8 jarige leeftijd in aanraking komen met Engels. Voor veel kinderen is dit te laat, om de taal nog vloeiend te kunnen spreken.

Ook zijn er in Nederland veel kinderen, waar thuis geen Nederlands gesproken wordt, en waar kinderen pas bij aankomst op de kleuterschool voor het eerst Nederlands leren spreken. Kinderen hebben daardoor hun hele verdere schooltijd een achterstand, en lopen hierdoor veel kansen mis. Zonde!

Start van het bedrijf

Na verder onderzoek bleken er geen goede apps te zijn gericht op peuters en kleuters, om een taal te leren. Na enkele maanden onderzoek hebben we besloten om in januari te starten met de ontwikkeling van apps gericht op kinderen die nog niet kunnen lezen. Met een team van 5 mensen werken wij aan apps voor verschillende talen.

Media september 2015 zijn de eerste talen beschikbaar gekomen: Engels en Nederlands. In de loop van de maanden erna zijn er steeds meer talen bijgekomen.

In 2020 hebben we besloten om alle talen samen te voegen in één app: Talen leren met Emma. Met deze app kan je alle talen leren voor een vast bedrag per maand.

Schrijven over ons

Wil je een artikel schrijven over onze app? We hebben beeldmateriaal verzameld wat vrij te gebruiken is voor web en print-artikelen.

Download beeldmateriaal

Werk je voor een tijdschrift en wil je een stukje over ons schrijven, of review je apps? Vertel het ons, en je krijgt de Pro versie van onze app gratis! Stuur een mail naar info@leerkinderentalen.nl en vertel ons je verhaal.