Geheugenspelletje

Over Leerkinderentalen.nl

Leerkinderentalen.nl maakt apps om peuters en kleuters talen te leren. Doelen die wij willen verwezelijken zijn: kinderen van jongs af aan meertalig opvoeden en het van jongsafaan voorkomen van taalachterstanden.

Geschiedenis

Leerkinderentalen is opgericht in oktober 2014. Oprichter Kees van Dieren heeft 4 jonge kinderen, die via school pas op 8 jarige leeftijd in aanraking komen met Engels. Voor veel kinderen is dit te laat, om de taal nog vloeiend te kunnen spreken.

Ook zijn er in Nederland veel kinderen, waar thuis geen Nederlands gesproken wordt, en waar kinderen pas bij aankomst op de kleuterschool voor het eerst Nederlands leren spreken. Kinderen hebben daardoor hun hele verdere schooltijd een achterstand, en lopen hierdoor veel kansen mis. Zonde!

Start van het bedrijf

Na verder onderzoek bleken er geen goede apps te zijn gericht op peuters en kleuters, om een taal te leren. Na enkele maanden onderzoek hebben we besloten om in januari te starten met de ontwikkeling van apps gericht op kinderen die nog niet kunnen lezen. Met een team van 5 mensen werken wij aan apps voor verschillende talen.

Media september 2015 zijn de eerste apps beschikbaar gekomen: Engels leren met Emma (beschikbaar voor iOS en Android) en Nederlands leren met Emma (beschikbaar voor iOS en Android). In de loop van de maanden erna zijn er steeds meer talen bijgekomen.

Beeldmateriaal

Dit beeldmateriaal is vrij te gebruiken voor web en print-artikelen over onze apps of ons bedrijf.

Download beeldmateriaal

Werk je voor een tijdschrift en wil je een stukje over ons schrijven, of review je apps? Vertel het ons, en je krijgt een betaalde versie van onze app gratis! Stuur een mail naar info@leerkinderentalen.nl en vertel ons je verhaal.