Wat is Talen leren met Emma?

Met de app Talen leren met Emma kunnen peuters en kleuters 500 woorden per aangeboden taal leren. Talen leren met Emma is een woordenschatspel waarmee jonge kinderen zowel Nederlands, Duits, Engels, Spaans, Pools als Esperanto kunnen oefenen. Met een beetje hulp van een volwassene kunnen ze al gauw zelfstandig en spelenderwijs oefenen.

Via een account op het portaal stellen logopedisten de app beschikbaar aan kinderen op de tablets en telefoons thuis. Logopedisten volgen via het portaal wat de kinderen geleerd hebben.

Talen leren met Emma is speels

De app is een visueel en auditief hulpmiddel. Het visuele aspect is divers. Kinderen vergroten hun woordenschat via Talen leren met Emma door spelletjes als Memory en Quiz.

Wat zeggen logopedisten?

Wendelien van Rhee

“Deze app is een prachtig middel voor ouders en professionals om het taalaanbod aan kinderen in meerdere talen te verrijken.”

Wendelien van Rhee, logopedist en spraak taalpatholoog bij Mondiaal logopedie

Barbara Vriens

“De app is een echte aandachtstrekker, hij houdt de aandacht van kinderen gemakkelijk vast”

Barbara Vriens, onafhankelijk spreek- en taaltherapeut bij Logopediepraktijk Vrijenburg

Voor welke behandeling van kinderen is de app geschikt?

In Nederlandse logopediepraktijken is de app geschikt voor kinderen met zowel een gemiddelde ontwikkeling als voor kinderen met taalontwikkelingsproblemen of een kleine woordenschat.

Kinderen met een gemiddelde ontwikkeling

Kinderen die zich gemiddeld ontwikkelen omdat de app visueel en auditief ondersteund is. De app is goed te gebruiken door kinderen met een cognitieve leeftijd van 2 á 3+.

Kinderen met taalontwikkelingsproblemen

Voor kinderen die problemen hebben met hun taalontwikkeling is de app uitermate geschikt om hun woordenschat spelenderwijs uit te breiden.

Kinderen met een kleine woordenschat

Ook kinderen die nog geen Nederlands spreken of nog een zeer kleine woordenschat hebben, leren algauw nieuwe woorden met de app. Denk aan kinderen van expats, mensen met een migratieachtergrond, asielzoekers of kinderen uit een taalarm gezin.

Kinderen met een geestelijke beperking

Sommige kinderen met het syndroom van Down vinden de app erg leuk om mee te spelen. Ze houden van de mogelijkheid om veel te kunnen herhalen. Ook dat is een effect van Talen leren met Emma.

Vergroot het effect van de logopedische behandeling met leerkinderentalen

Logopedisten hebben slechts een beperkt aantal sessies van 25 minuten om kinderen met taalproblemen te helpen. Daarom is het nuttig dat kinderen thuis zelf woordjes kunnen leren met Emma. Immers hoe groter de Nederlandse woordenschat, hoe meer zij van de oefeningen tijdens de logopediebehandelingen kunnen profiteren.

De app ondersteunt behandelingen van articulatie uitstekend omdat de woorden rustig uitgesproken worden en er als het ware een ‘auditief bombardement’ plaatsvindt.

Wat blijkt ook? Niet-Nederlands sprekende ouders leren en corrigeren hun eigen uitspraak met behulp van de app. Altijd meegenomen!

Waarom is de meertaligheid van de app extra handig?

In de logopediepraktijk komen ook ouders die geen Nederlands spreken, maar een andere moedertaal hebben. Wanneer met hulp van ouders via meertalig onderzoek een diagnose is gesteld, kan de app eraan bijdragen de behandeling in de moedertaal op gang te brengen.

Oorsprong woorden in de app

De woorden van de Nederlandstalige versie zijn afkomstig uit de Basiswoordenlijst Amsterdamse Kleuters (BAK-lijsten). Deze lijst wordt wel gezien als fundament om de woordenschat op te bouwen. Automatisch worden deze woorden ook in de lijst van de andere talen opgenomen. De app vormt een prima basis voor het eerste contact met een taal.

Taaltoets

Sterke punten van Leerkinderentalen

  • Uitmuntende uitspraak, want ingesproken door native speakers
  • Uitstekend vertaald door professionele vertalers
  • Speels en daardoor stimulerend
  • Meertalig
  • Betaalbaar
  • Met een tablet makkelijk toegankelijk
  • Resultaten worden automatisch bijgehouden

Help kinderen thuis met hun woordenschat

Met het portaal voor logopedisten en begeleiders bouwen kinderen thuis verder aan hun woordenschat, ook als hun ouders de taal niet spreken! Mogelijkheden van het portaal:

  • Voor een vast bedrag per maand kinderen toegang geven tot de volledige app.
  • Geen in-app aankoop nodig voor de ouders of begeleiders.
  • Volg per kind de uitgevoerde activiteiten en toetsuitslagen.

Start je abonnement

Toetsresultaten

Begin nu met kinderen nóg beter te helpen!

Ervaar zelf de vele voordelen die onze app logopedisten biedt!

Start abonnement